BİZDEN HABERLEREĞİTİM ETKİNLİKLERİMANŞET HABERLER

Kodlamanın erken yaşlarda keşfedilmesi, çocukların ileri ki dönemlerinde kodlamayı daha kolay anlayabilmelerine, öğrenebilmelerine ve uygulayabilmelerine yardımcı olur.

Başkent öğretmen atölyeleri kapsamında düzenlenen eğitimlerimizin altıncı oturumunu 24 Mart 2022 Perşembe günü saat 20.30 da Mersin İl MEM AR-GE den Okul Öncesi öğretmeni Sayın Bekir ARSLAN hocamızın “Erken Çocuklukta Kodlama Eğitimi” sunumu öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Hocamız sunumunda; yaşamın her alanında karşımıza çıkan kodlamaya yönelik artan ilgi ve ihtiyaçtan dolayı bu becerinin erken yaşlarda kazanılması gerektiğini ve özellikle ilk adım çalışmalarıyla başlanmasının çok önemli olduğunu kısa video ve örneklerle üzerinde durmuştur.

Yapılacak olan ilk çalışmaların çocuklarda algoritma mantığını oturtma çalışmaları yapmak gerektiği üzerinde duran eğitmenimiz algoritmik düşünmeyi somutlaştıracak etkinliklerle desteklenmesi gerektiğini vurgulamıştır.

(Dişleri fırçalamak, elleri yıkamak, ekmek almaya gitmek için gerekli olan tüm adımları ayrıntılı bir şekilde söylenmesi istemek daha nasıl ayrıntılayabiliriz? Gibi beyin fırtınası yapmamız gerektiği.)

Ayrıca etkinliğe başlarken çalışma sayfalarının nasıl hazırlanacağı ve kodlamada olan farklı dilleri örnek göstererek çalışma sayfalarını da hazırlarken bir dil oluşturmak gerektiği, bu dilin yönergeler doğrultusunda çalışma sayfasına eklenmesi gerektiğini yine örneklerle anlatmıştır.

Bunun yanında özellikle okul öncesi dönemle birlikte öğrenilen kodlama ile çocuklar yer, yön, hareket ve matematik becerilerinin gelişmesine, işbirlikçi öğrenmelerini ve sorumluluk almalarına yardımcı olduğu ayrıca bilişsel düşünmeyi, algoritmik düşünmeyi, problem çözmeyi, analitik düşünmeyi, eleştirel düşünmeyi, sorgulama yapmayı ve çok yönlü düşünmeyi öğrenecekleri yönünde karşılıklı sohbet edilmiştir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu